Doe er iets aan ! (The Netherlands)

Home / Engagez-vous ! around the world / Doe er iets aan ! (The Netherlands)

The Netherlands

Doe er iets aan !

Wat wil Stéphane Hessel? In zijn pamflet Neem het niet!, een verrassende bestseller in heel Europa, roept hij op om betrokken te zijn en standpunten in te nemen. Deze oproep krijgt in dit tweede boek een vervolg. Doe er iets aan! bevat de gesprekken die Hessel – in de negentig – voerde met de jonge journalist Gilles Vanderpooten – in de twintig. Samen gaan ze dieper in op de onderwerpen die hij in Neem het niet! alleen aanstipte;  de Palestijnse kwestie, het milieu, sociale ongelijkheid.

Ook bespreken ze het nog immer immense belang van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Programma van de (Franse) Nationale Raad van het Verzet, als bijlagen toegevoegd aan dit pamflet. Want de principes en de waarden waar in de twintigste eeuw wereldwijd voor werd gestreden moeten nog steeds met hand en tand verdedigd worden. Juist nu.

Ook dit tweede boek van Stéphane Hessel (Berlijn 1917) werd in Frankrijk met zeer veel enthousiasme ontvangen. Engagez-Vous! stond binnen een week hoog in de bestsellerlijsten en vertalingen verschijnen in meer dan 30 landen.

Over Neem het niet!, waarvan in Nederland binnen een maand 15.000 exemplaren verkocht. schreef de pers:

‘Hij brengt met zijn gepassioneerde verhaal een gevoel onder woorden dat blijkbaar bij heel veel mensen leeft.’ – Het Financieele Dagblad

‘Fenomenaal boek’ – NRC Handelsblad

‘Voortreffelijk.’ – Le Soir

Published 2011 by Van Halewyck

84 pages
ISBN     9789461640697
Verschijningsdatum     2-11-2011
Prijs     € 6,90

+ http://www.vangennep-boeken.nl/boek_detail.php?id=244
Contactez-nous

Envoyez-nous votre message.